13 жовтня: народний календар і астровісник

13 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святителя Михаїла; навіщо кричить грак і чим закінчиться мезальянс між Місяцем і Стрільцем. 

Сьогодні православні християни вшановують пам’ять Святителя Михаїла, Першого митрополита Київського – першого глави Руської Церкви. Достеменних історичних фактів про святого фактично немає. Рік його народження невідомий, а роком смерті називають 1145. Національність митрополита теж невідома – утім більшість схиляється до того, що релігійний діяч був греком. По прибутті в 1130 році до Києва Михаїл активно зайнявся справами і майже одразу вступив у конфлікт з місцевою владою, адже брав активну участь не тільки в релігійному житті громади, але й у політичному. Він намагався бути посередником у міжкнязівських конфліктах, але невдало: його звинувачували в упередженості. Церква вважає Святителя Михаїла «правою рукою» св. рівноапостольного князя Володимира у справі хрещення Русі та своїм першим очільником. Він став першим митрополитом, прославленим у лику святих.

Прикмети на сьогодні такі: сова кричить – до холоду, а грак відлетів – чекай снігу. Втім, сови мовчать, а граки ще й не думали відлітати – радше за все, зважаючи на глобальне потепління, зимуватимуть вдома.

З іменинами вітайте Григорія, Михайла, Петра, Олександра і Олександру.

Сьогодні 5-ий і 6-ий місячні дні. Місяць продовжує перебувати у Стрільці. Чудовий вихідний! Нас наповнюватиме енергія, сили, позитивні емоції. Принаймні в ідеалі так має бути. І до цього треба прагнути. Можна зробити купу потрібних справ, до яких руки (чи ноги) не доходили, можна класно відпочити, а можна і просто побайдикувати. Але байдикуючи, не варто переходити межу дозволеного – необачливо переступивши заповітну риску, ризикуємо потрапити в поле зору правоохоронних структур. Конфлікт зі стражами порядку ні до чого путнього не призведе. Чуття зиску допоможе сьогодні здійснити вдалу покупку, або ж укласти вигідну угоду. Нетривіальних вихідних! 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1891 –  -2,6, а найтеплішим у 1896, 1995 – +22,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-