Освітянам пропонують програму

Освітянам пропонують програму "Демократична школа"

Укрінформ
Тренінги з демократичного розвитку, створення безпечного навчального середовища, взаємодії з громадою на засадах партнерства зможуть пройти учасники програми «Демократична школа».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«За задумом організаторів, участь у програмі поглибить культуру демократії у школі, а також сприятиме розвитку громадянських компетентностей відповідно до концепції Нової української школи», - йдеться у повідомленні. 

Освітянам розкажуть, як формувати в учнях такі риси як активність та відповідальність. З ними також опрацюють навчальні програми, покажуть інтерактивні методи навчання та підходи педагогіки партнерства.

Претендентів відбиратимуть за такими критеріями: мотивація до запровадження змін з поглиблення демократичної культури в школі та розвитку громадянських компетентностей; чітко сформульовані ідеї щодо бажаних демократичних змін у школі; сильна команда, націлена на спільну реалізацію шкільного проекту із залученням усіх учасників навчально-виховного процесу, зокрема батьків та управлінців міста; відібрані школи відображатимуть географічну різноманітність країни та різні типи адміністративних одиниць (міста, села, ОТГ тощо).

Читайте також: Коли в перший клас приїдуть підручники і як допомагає куток настрою

Результати відбору повідомлять обраним кандидатам до 17 грудня 2018 року. Вступний тренінг з демократичного розвитку пройдуть 60 відібраних шкільних команд вже на початку 2019 року. 

Програму реалізує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи. Фінансування проходить за підтримки МЗС Норвегії.

Прийом заявок на участь триватиме до 11 листопада 2018 року. Подати заявку можна тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-