Лауреатом премії Чорновола став автор

Лауреатом премії Чорновола став автор "Кримської світлиці"

Укрінформ
Лауреатом премії імені Чорновола за кращу публіцистичну роботу 2018 року став письменник-публіцист, головний редактор тижневика "Культура і життя" Євген Букет за статтю "Ханська Україна", надруковану в газеті "Кримська світлиця".

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо

"Таке рішення ухвалив 11 жовтня Комітет з присудження премії, роботу якого організовує Держкомтелерадіо. Стаття "Ханська Україна" є спробою автора розібратися у політичних процесах, що відбулися в Україні в XVII-XVIII століттях. В ній ідеться про захоплюючі події вітчизняної історії, публікуються маловідомі, цікаві факти", - йдеться в повідомленні.

Як зауважив член Комітету з присудження премії, громадський діяч Тарас Чорновіл, кримськотатарська тема завжди була важливою для В'ячеслава Чорновола, який відстоював інтереси цього репресованого сталінським режимом народу.

"Ця робота сприяє відродженню історичної пам'яті й утвердженню національної свідомості українців", - наголосив Тарас Чорновіл.

Також учасники обговорювання зауважили: символічно, що стаття надрукована в газеті "Кримська світлиця", яка після окупації Криму стала виходити в Києві.

Читайте також: У музеї Шевченка відкрилася виставка робіт 30 знакових художників

Загалом цього року на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола надійшло 12 творів 12 авторів із семи областей України та одна робота з РФ. Із списком висунутих на премію робіт можна ознайомитись на офіційному сайті Держкомтелерадіо. Премія імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-