На Прикарпатті зніматимуть документальний фільм про Вигодську вузькоколійку

На Прикарпатті зніматимуть документальний фільм про Вигодську вузькоколійку

Укрінформ
В Івано-Франківській області зніматимуть документальний фільм про Вигодську вузькоколійку, яку також називають  карпатським трамвайчиком. «Український культурний фонд» скерує на цей проект 2 млн грн.

Про це повідомляє сайт «Наші гроші».

«Державна організація «Український культурний фонд» Міністерства культури України цьогоріч оголосила тендерів щодо закупівлі послуг з організації культурних заходів на загальну очікувану суму 161,61 млн грн. Найбільші десять угод уклали за переговорною процедурою, бо ці культурно-мистецькі проекти перемогли на конкурсах «Проекти національного партнерства», «Проекти міжнародного партнерства» або «Індивідуальні національні проекти». Недбаєв Олександр Миколайович отримає 2,00 млн грн на створення документального фільму «Вигодські вузькоколійки – Колія життя» у партнерстві з компанією «Nouvelle Vague Factory Sarl GmgH» (Швейцарія)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Прем’єра українського фільму "Фокстер і Макс" відбудеться навесні 2019 року

Вузькоколійка, що знаходиться у селищі Вигода і відома під назвою Карпатський трамвайчик, існує уже понад століття і досі працює - вже як туристичний об'єкт. Створена для перевезення деревини, вузькоколійка пережила дві світових війни та змінила безліч господарів.

Фільм включатиме історії п’яти героїв з різних поколінь та розповідатиме про Вигодську і швейцарські вузькоколійки, тому його зніматимуть в Україні та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-