Понад 1,6 мільйона українців перебувають під наглядом психіатрів або наркологів - МОЗ

Понад 1,6 мільйона українців перебувають під наглядом психіатрів або наркологів - МОЗ

Укрінформ
Понад 1,6 мільйонів громадян України перебувають під наглядом лікарів-психіатрів та лікарів-наркологів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України у Всесвітній день психічного здоров’я, що відзначається у середу, 10 жовтня.

“Понад 1,6 мільйонів українців перебувають під наглядом лікарів-психіатрів та лікарів-наркологів, і лише минулого року вперше діагноз психічного розладу встановлено 185 тисячам людей. Насправді проблеми з психічним здоров’ям значно розповсюдженіші, адже через суспільну стигму люди вкрай неохоче звертаються до фахівців за допомогою”, - наголосили у МОЗ. 

У відомстві поінформували про зміни, що очікують на психіатричну галузь України. 

“Цього року введено в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги». Тепер пацієнти можуть самостійно звернутись до суду та отримати альтернативний висновок щодо стану свого психічного здоров’я, а раніше дозволену медичну стерилізацію без згоди пацієнта заборонено. Розпочався процес приведення діяльності психіатричних медзакладів у відповідність до міжнародних та національних нормативно-правових актів”, - зазначили у МОЗ. 

Читайте також: У Мінфіні пояснили, в чому проблема з грошима на лікування орфанних пацієнтів

Наголошується, що триває реорганізація Української психіатричної лікарні з суворим наглядом МОЗ України і переведення пацієнтів до лікарень, які розташовані ближче до місця їхнього проживання, як того вимагають оновлені норми Закону «Про психіатричну допомогу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-