У Коростені пройде всеукраїнське літературне свято

У Коростені пройде всеукраїнське літературне свято "Просто на Покрову"

Укрінформ
У місті Коростень Житомирської області 12-13 жовтня пройде дванадцяте всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову».

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив заступник Коростенського міського голови Олександр Дзига.

«Просто на Покрову» - це мистецький фестиваль, мета якого – популяризувати сучасних українських письменників та поетів. Ми знаємо тих, чиї книги найбільше продаються, і вони не сходять з ефірів. Проте в кожній області є щонайменше 20 авторів, які пишуть чудові твори, але вони не такі популярні. Тому ми збираємо майстрів слова з різних куточків України, щоб їх впізнавали і читали», - розповів Дзига.

У п’ятницю, 12 жовтня, у міському палаці культури ім. Т. Шевченка свято відкриє акція «Література свіжого повітря». Свої твори впродовж двох годин представлятимуть молоді автори-початківці.

Читайте також: Запоріжжя готує масштабний фестиваль "Покрова на Хортиці"

У суботу, 13 жовтня, учасники свята покладуть квіти до пам’ятного знаку «Борцям за незалежну Україну», меморіальних дощок письменнику та журналісту Валерію Нечипоренку, поету Миколі Сингаївському та ромському поету Михі Козимиренку. У програмі також заплановане відвідання садиби-музею поета Василя Юхимовича у селі Сингаї.

О 13.00 розпочнеться конкурсна програма учасників всеукраїнського літературно-мистецького свята «Просто на Покрову» та відбудеться нагородження переможців свята. Літературні відзнаки імені Валерія Нечипоренка вручать 2-ом лауреатам, а премію імені Василя Юхимовича отримають 5 авторів.

За словами, Дзиги, за підсумками літературно-мистецького свята буде видана збірка поезії та прози молодих та вже досвідчених авторів. Він додав, що щороку на друк книги закладаються кошти у міському бюджеті.

Шанувальники літератури впродовж двох днів зможуть також поспілкуватися з улюбленими письменниками. Коростенська міська рада надіслала чимало запрошень авторам. Свою участь у святі вже підтвердили брати Капранови та Василь Довжик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-