10 жовтня: народний календар і астровісник

10 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Калістрата; хто такі голштинці, та що шукатимуть Меркурій і Місяць у Скорпіоні.

Нині мученика Калістрата. У давнину на Калістрата особливих прикмет і обрядодій не було. Українці намагалися впоратися до Покрови з сільськогосподарськими роботами, а ще збивали й заготовляли на зиму вершкове масло. До речі, вершкове масло у давнину споживалося переважно народами, які жили на півночі Європи. Мешканці півдня надавали перевагу оливковій олії. Стародавні римляни зауважували, що вершкове масло – «улюблена їжа варварів» (Пліній). Колись давно, коли не було цукру й такої величезної кількості різноманітних солодощів, молоко, солодке на смак завдяки лактозі, а також мед – були не тільки продуктами харчування, але й головними ласощами. Корови теж були зовсім інші (так само як і свині). Нині майже все молоко, яке є на світовому ринку, отримується від корів голштинської породи – величезних чорно-білих рогуль. А голштинці – це продукт ГМО: 22 % їхнього генома змінено людиною за останні 40 років. Починаючи приблизно з 40-их років ХХ століття корови дають у середньому в чотири рази більше молока ніж їхні попередниці. А знаєте, який найвигідніший продукт з молока? Морозиво у вигляді вафельного ріжка. Між іншим, на сьогодні спостерігається бум людського молока у США – воно стало дуже затребуваним і цінним товаром. Цьому сприяв закон Обами «Про доступну медичну допомогу». Там зокрема йдеться й про те, що держава відшкодовуватиме купівлю молоковідсмоктувачів. Як тільки медична страховка включила молоковідсмоктувачі, продажі вибухнули, а в світі стало одним бізнес-сегментом більше: в США виробники очікують, що продажі молоковідсмоктувачів у 2020 році сягнуть 1 мільярда доларів.

З Днем Ангела вітайте Петра, Дмитра, Германа, Михайла, Марка, Гната.

Нині 2 і 3-ій місячні дні. Не втомилися ще від компромісів? І не треба. Сьогодні Меркурій перейде в знак Скорпіона, туди ж переміститься згодом і Місяць. Готуймося до мінливості настроїв. Найближчі два тижні варто уникати велелюдних натовпів, натомість приділити більшу увагу найближчим і найріднішим. Вольова поведінка, якщо вона не «професійна», а «емоційна» - принесе шкоду. Сварка може мати затяжний характер й триватиме аж до кінця жовтня. Вдавайтеся до дипломатії, шукайте… так, шукайте і знаходьте компроміси. Войовничість, затятість і безапеляційність у судженнях призведе до зайвих клопотів і буде абсолютно деструктивною формою поведінки.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 – -1,8, а найтеплішим у 1907 – +23,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-