Твори Скорика та оркестр ВПС США: у Львові стартував музичний фестиваль “Контрасти”

Твори Скорика та оркестр ВПС США: у Львові стартував музичний фестиваль “Контрасти”

Укрінформ
У Львові розпочався фестиваль сучасної музики “Контрасти”. Він зібрав музикантів із України, США, Польщі та Словаччини.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

“В рамках популярної музичної імпрези  прозвучать три оркестрові концерти, на яких виконають знакові твори Мирослава Скорика. І кожен із них буде унікальним по-своєму. Зокрема, 6 жовтня, прозвучить Партита № 2, яка у Львові не виконувалась уже  40 років. Диригувати оркестром буде давній друг філармонії — швейцарський диригент Сімон Камартін”, - зазначив директор філармонії Володимир Сивохіп.

Особливий формат фестивальної події реалізує «Ніч Контрастів» 20 жовтня, яка об'єднає в один марафон 9 годин сучасної музики. А від 15 жовтня у рамках «Контрастів» будуть проходити VII Міжнародні майстер-класи нової музики COURSE. New generation, які вже декілька років організовує Львівська філармонія у партнерстві спільно з Гете-Інститутом в Україні.  Ці майстер-класи зберуть у Львові молодих композиторів з Німеччини, Австрії, Польщі, Туреччини та України.

13 жовтня виступить The USAFE Band — оркестр військово-повітряних сил США в Європі. Виступатиме він  у стилі сьогоденної джазової сцени міста Нью-Йорк. Програма, зокрема, відзначається оригінальною музикою, що написана спеціально для фестивалю «Контрасти».

У програмі фестивалю - авторський вечір Володимира Зубицького, під час якого глядачі почують поєднання струнного оркестру та акордеона.

Читайте також: Електронний фолк-дует Balaklava Blues вперше гастролює в Україні

Як зазначили у філармонії, “Контрасти” мають новий хронологічний формат — події зосереджені довкола трьох фестивальних вікендів. В ці дні меломани зможуть відвідати камерні вечори та Ніч Контрастів з електронними звучаннями, імпровізацією і прем'єрами творів молодих композиторів.

27 жовтня «Контрасти» приймають головну вечірку LVIV FASHION WEEK в рамках Програми українських парфумерів.

Фото: газета "День"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-