Близько 700 музеїв Австрії працюють у Довгу ніч музеїв

Близько 700 музеїв Австрії працюють у Довгу ніч музеїв

Фото
Укрінформ
Близько 700 музеїв та галерей відкрили у суботу свої двері для відвідувачів по всій території Австрії в рамках головної музейної події року  - "Довгої  ночі музеїв" (Lange Nacht der Museen).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з 18.00 суботи до 1 ночі неділі усі бажаючі зможуть за єдиним квитком відвідати будь-які музеї Відня та всієї країни.

Цього року спонсорова Австрійською телерадіокомпанію ORF "Довга ніч музеїв" пройде вже в 19-й раз. Участь у події беруть, окрім іншого, знамениті Музей історії мистецтв, галереї Альбертина і Бельведер, Музей Леопольда, Музей історії природи, Будинок музики, Будинок Моцарта та багато інших.  Окрім вже відомих багатьом місць, цієї ночі свої двері відкриють і чимало нових культурних закладів. На додаток до різноманітних виставок, пропонується багато захоплюючих та спеціалізованих заходів.

Єдиний квиток на всі музеї, які лише можна встигнути обійти до 1-ї ночі, коштує 15 євро.  Для школярів, студентів, пенсіонерів, інвалідів діє пільговий квиток за 12 євро. Дітям до 12 років  - вхід безкоштовний. Крім того, в багатьох музеях для дітей організовані спеціальні дитячі програми та сюрпризи.

Читайте також: У Відні відкрили виставку української художниці Яни Руснак

У центрі столиць кожної федеральної землі знаходяться точки збору Treffpunkt Museum, де, зокрема, можна придбати квиток та отримати буклети, звідти починаються і більшість пішохідних та автобусних маршрутів. У Відні квиток в рамках "Довгої ночі музеїв" є також і  квитком на проїзд в громадському транспорті та спеціальних автобусах-шатлах, які  для зручності відвідувачів курсуватимуть між різними музеями.

Очікується, що протягом ночі лише численні столичні музеї відвідають десятки  тисяч жителів та гостей міста. Біля входів до популярних музеїв та галерей вибудовуються численні черги.

Близько 700 музеїв Австрії працюють у Довгу ніч музеїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-