У Вінниці пройшов парад усміхнених людей

У Вінниці пройшов парад усміхнених людей

Укрінформ
У Вінниці в п’ятницю відбувся парад усміхнених людей у межах Smile Fest, який проводиться  з нагоди Всесвітнього дня усмішки. 

Веселою ходою центром міста пройшли близько тисячі молодих людей. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник голови ГО «Вінницька Європейська Стратегія» Ірина Баранович.

«Сьогодні у нашому місті у межах Smile Fest’у, який проводиться  з нагоди Всесвітнього Дня усмішки,  відбувся Smile-парад, - урочиста хода усміхнених людей центом Вінниці. Участь у параді узяли близько тисячі людей. Здебільшого це молодь, студенти вінницьких вишів та учні коледжів, профтехучилищ та шкіл. Але й дорослі люди із задоволенням до нас приєднувалися, адже Вінниця позиціонує себе як смайл-сіті - місто доброзичливих людей», - повідомила Баранович.

За її словами, єдиною «перепусткою» для участі у фестивалі усміхнених людей були святкові костюми, креативні образи та гарний настрій. Наразі учасники фестивалю зібралися  на площі поблизу фонтана «Мушля», де розташувався Smile City. За час роботи містечка учасники та гості фестивалю зможуть взяти участь у веселих майстер-класах, зробити селфі у креативних фотозонах, побувати на цікавих презентаціях і тематичних виставках. Окрім того, тут можна буде подивитися святкову концертно-розважальну програму, яка складатиметься з тематичних художніх номерів. Smile City завершить свою роботу розіграшем призів і незвичних подарунків та вечором іронічної поезії за участю відомих українських письменників-іроністів.

Читайте також: "Дні українського кіно" вирушають малими містами України

Загалом Smile Fest, у межах якого відбувся парад усміхнених людей, почався іще уранці: над одним із символів міста – колишньою водонапірною вежею на площі Європейській, де наразі розташований комунальний туристично-інформаційний центр, замість прапора Вінниці підняли жовтий стяг фестивалю. Він майорітиме на вежі упродовж усього Дня усмішки.

Засновником Дня вважають американського художника Харві Белла – «батька» всесвітньо відомого смайлика, символа, якому цьогоріч виповнюється 55 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-