Україна повністю забезпечена вакцинами відповідно до календаря щеплень - ЦГЗ

Україна повністю забезпечена вакцинами відповідно до календаря щеплень - ЦГЗ

Укрінформ
На сьогодні Україна повністю забезпечена вакцинами, необхідними для імунопрофілактики відповідно до календаря профілактичних щеплень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила завідувачка відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ України Олена Левченко.

"На сьогодні Україна повністю забезпечена вакцинами, навіть більше ста відсотків від запланованих на 2018 рік", - підкреслила вона.

За словами Левченко, вакцина безоплатно отримується відповідно до розподілу в регіони. Її отримують обласні департаменти охорони здоров'я, а потім розподіляють у свої райони. Далі відповідно до наказу за розподілом вони йдуть у медичні лікувальні заклади. Якщо батькам у дитячій поліклініці повідомляють, що певна вакцина відсутня, необхідно звертатися до головного лікаря медичного закладу. Він має надати інформацію, коли вакцину доставлять у медичний заклад. У деяких випадках вакцина може зберігатися на обласному складі, і треба час, щоб її довезти. Можуть бути також транспортні проблеми.

Читайте також: Поставки вакцин проти грипу очікуються наступного тижня

Представник ЦГЗ пояснила, що в разі, коли головний лікар не може надати інформацію, необхідно звертатися до Департаменту охорони здоров'я, де є повна інформація щодо наявності вакцин у регіоні.

Водночас Укрінформу у МОЗ зазначили, що перелік усіх вакцин з розподілом по регіонах можна відстежувати на сайті відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-