На Вінниччині відкрився обласний фестиваль вокально-хорового мистецтва

На Вінниччині відкрився обласний фестиваль вокально-хорового мистецтва

Укрінформ
На Вінниччині у п’ятницю, 5 жовтня, в селищі Піщанка розпочався VII Обласний фестиваль хорового мистецтва пам’яті видатного хормейстера Павла Муравського.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила провідний методист вокально-хорового мистецтва Вінницького обласного центру народної творчості Ніна Джус.

«Ми на обласному рівні проводимо цей фестиваль вже сьомий рік поспіль. Він присвячений пам’яті нашого уславленого земляка - видатного українського хорового диригента  і педагога Павла Муравського.  Цього року він проходить на базі Будинку культури в Піщанці. Участь у ньому беруть найкращі професійні та народні аматорські хорові колективи, які сповідують життєве і мистецьке кредо Павла Івановича «Чистота співу – це чистота життя», - повідомила Джус.

Читайте також: У Миколаєві відбудеться фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv Art Week

За її словами, у фестивалі беруть шість колективів, які представлять великі програми по 5-6 творів. Це плановий репертуар високого виконавського рівня.

Павло Іванович Муравський - видатний український хоровий диригент і педагог, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії імені П. І. Чайковського, почесний академік Національної Академії мистецтв України, Герой України.

Фото Wikiwand

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-