У Києві відбудеться прем'єра вистави за твором бійця АТО

У Києві відбудеться прем'єра вистави за твором бійця АТО "Війни нема... Є"

Укрінформ
У Києві відбудеться прем'єрний показ вистави Дніпровського академічного театру "Війни нема... Є", поставленої за творами письменника, учасника АТО, добровольця Бориса Гуменюка.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"Інсценізацію, постановку і сценографію здійснив режисер В'ячеслав Волконський. Прем'єра вистави відбулась у Дніпрі 29 червня цього року. Готувалась вона рік. Ініціатор постановки - актор театру імені Т. Шевченка, учасник бойових дій у зоні АТО Ігор Кирильчатенко. Він і виконує головну роль Солдата", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у виставі також задіяні народний артист України Василь Крачковський, заслужена артистка України Неля Ніколаєва, актори Володимир Носко, Вероніка Голованьова, Тетяна Лоза, Людмила Кусакіна, Наталя Гаврикова, Володимир Кравченко, Денис Жуков. Вхід на виставу - безкоштовний.

Читайте також: Фестиваль "Марія" зібрав акторів з понад десяти країн світу

Назва вистави символічна. Сьогодні в Україні начебто війни немає. Як живеться бійцям неоголошеної війни на передовій, які проблеми спіткають ветеранів, коли вони повертаються до мирного життя?

Режисер вистави вирішує ці складні питання виразними художніми засобами. Сам він називає жанр вистави "змішаною реальністю, драмою парадоксів". Головний герой - поранений боєць із позивним "Солдат" - перебуває на лікуванні в госпіталі. Він впадає в кому, і душа його опиняється між небом і землею. На перетині двох світів - життя і смерті - до нього приходять всі ті, з ким він контактував на полі бою.

Вистава відбудеться у Будинку офіцерів, 7 жовтня о 18.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-