Росія на другому місці у світі за кількістю “смертельних” селфі

Росія на другому місці у світі за кількістю “смертельних” селфі

Дослідження
Укрінформ
Росія за кількістю смертей і нещасних випадків під час селфі посіла друге місце у світі, на першому - Індія.

Про це свідчать дані дослідження, опубліковані в журналі Journal of Family Medicine and Primary Care.

«В Індії сталася найбільша кількість інцидентів, смертельних селфі, що становлять близько 50% від загальної кількості. Далі йдуть Росія, США і Пакистан», - повідомляється в матеріалі.

Спеціалісти Всеіндійського інституту медичних наук (AIIMS), які проводили дослідження, вивчили світові новини різних років за ключовими словами. За їхніми даними, з жовтня 2011 року по листопад 2017-го в результаті нещасних випадків, що сталися під час спроби зробити селфі, загинуло 259 осіб. При цьому більша частина — 159 осіб — в Індії. У Росії таких випадків 16, у США — 14, у Пакистані — 11.

Середній вік загиблих під час створення селфі, як зазначається в дослідженні, — приблизно 23 роки. Спеціалісти зазначили, що більшість (близько 72%) загиблих — чоловіки молодші 30 років.

У доповіді також зазначається, що з 2016 по 2017 рік спеціалісти виявили більше смертей під час створення селфі, ніж з 2014 по 2015 рік. Це пов'язали з частим використанням мобільних телефонів, розширенням функцій для знімання і високою доступністю селфі-палок.

Читайте також: Поліція Австралії стане на сторожі життя “селфоманів”

При цьому дослідники зазначають, що в доповіді враховуються не всі випадки смерті під час створення селфі, тому що значна їхня кількість у країнах, що розвиваються, не реєструється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-