Настільні ігри, світлове шоу та концерт: у Києві пройде фест

Настільні ігри, світлове шоу та концерт: у Києві пройде фест "Історія:UA"

Укрінформ
Черговий фестиваль "Історія:UA", приурочений до Дня захисника України, відбудеться 13 жовтня в парку Тараса Шевченка та Червоному корпусі Національного університету імені Тараса Шевченка у Києві.

Він проходитиме під гаслом "Зробимо історію цікавою", повідомили Укрінформу в Українському інституті національної пам'яті, який є організатором фестивалю.

Як зазначається, Український інститут національної пам'яті в рамках Фестивалю "Історія.UA" презентуватиме арт-плакати "Військова еліта Української революції 1917-21 рр.", дитячу настільну гру "УПА - відповідь нескореного народу", книгу "Усна історія українсько-російської війни", а також проект "Відеоісторія" (теми "Як творилася держава. Українська революція 1917-21 рр." та "За що боролася Українська повстанська армія") та світлове шоу "Історія українського війська".

Читайте також: У Вінниці відбудеться фестиваль творчості для людей з особливими потребами

Під час фестивалю також заплановані історичні дискусії, лекції з військової історії, ознайомлення з виставками УІНП. У парку Шевченка будуть розгорнуті книжкові виставки та виставка зброї, функціонуватиме дитячий майданчик та кілька тематичних фотозон, працюватиме військова пошта.

Завершиться фестиваль гала-концертом за участю гуртів "Тінь Сонця" і "Тартак". Цікавинкою концерту стане проект "Пісні війни" - дуети відомих артистів та учасників бойових дій.

Партнерами фестивалю "Історія.UA" є Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, ГО "Експертний корпус". Інформаційні партнери: Укрінформ, Суспільне:UA, Еспресо TV, Радіо Свобода, Громадське радіо, Радіо "Країна FM" та інші ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-