Лікарі попереджають про ймовірну шкоду зубної пасти

Лікарі попереджають про ймовірну шкоду зубної пасти

Укрінформ
Лікарі з’ясували, що компонент зубних паст (діоксид титану) може завдавати серйозної шкоди здоров’ю.

Про це повідомляє ukrhealth.

Діоксид титану забезпечує продуктам ідеально білий колір, і його присутність можна виявити не тільки в зубній пасті. Наприклад, дану речовину містять в собі жувальна гумка, крабові палички та інші продукти.

Цей хімікат довго вважався абсолютно безпечним. Було відомо, що діоксид титану не вступає в реакцію з тканинами і виводиться з них, не розкладаючись, у первісному вигляді. Але, схоже, нові наукові дослідження похитнули впевненість лікарів в безпеці цієї речовини.

Читайте також: У МОЗ радять не забувати про профілактику серцево-судинних захворювань

Питання шкоди діоксиду титану залишається відкритим, заявила в інтерв’ю одному з телеканалів терапевт і нутриціолог Надія Чернишова. Лікарі зазначили, що «дослідження, які зараз проводяться пов’язують вплив діоксиду титану на запальні явища і на утворення пухлин».

Інший експерт, терапевт Віктор Лішин повідомив, що діоксид титану не накопичується в організмі подібно до інших потенційно небезпечних хімічних речовин, і робити висновки про шкоду цієї речовини рано. Водночас лікар розповів, що в проведених останнім часом дослідженнях вчені робили висновок про те, що діоксид титану здатний активувати вплив інших хімікатів. Таким чином, ученим ще належить остаточно вирішити, наскільки небезпечний цей компонент зубних паст – підстави для підозр вже з’явилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-