Balaklava Blues розпочне гастролі Україною з Донбасу

Balaklava Blues розпочне гастролі Україною з Донбасу

Укрінформ
Канадсько-український гурт Balaklava Blues у жовтні приїде до України зі своєю новою програмою сучасної електронної музики, базованої на українському фольклорі. Гастролі країною вони розпочнуть з Донеччини та Луганщини - міст Дружківки, Торецька і Попасної.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили учасники гурту - подружня пара Марічка та Марк Марчики.

"Вперше ми свою програму презентували 21 червня в Торонто, в рамках міжнародного фестиваля Luminato. Потім відкривали нею міжнародний фестиваль Latitude у британському Саффолку. Та від самого початку мріяли приїхати з нею в Україну. Об'їдемо країну від краю до краю! Але почнемо з Донбасу - Дружківки, Торецька і Попасної, де не раз бували на початку війни як волонтери і як музиканти", - розповіла Марічка.

За її словами, в Канаді вони представляли свою програму у супроводі відео про внутрішній світ людей, що пройшли крізь війну. Але для виступу в Україні розробили новий відео-контент, щоб розважити і розрадити людей.

Гурт виступить також у Дніпрі, Києві, Тернополі, Івано-Франківську і Львові. У своєму "Донбас-дабстеп-турі" виконуватиме сучасну електронну музику з елементами хіп-хоп та дабстеп, повністю базовану на українському фольклорі.

Читайте також: Марія Бурмака, українська співачка, композитор

Марко Марчик - канадський музикант українського походження, лідер та засновних гурту Lemon Bucket Orkestra. Його дружина Марічка - українська співачка, солістка гуртів "Божичі", "Сонцекльош" та "Куку Шанель". Познайомилися в Києві під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-