Архів письменника Орвелла включили у реєстр документальної спадщини ЮНЕСКО

Архів письменника Орвелла включили у реєстр документальної спадщини ЮНЕСКО

Укрінформ
Особистий архів англійського письменника Джорджа Орвелла, який написав "Колгосп тварин" (Animal Farm) та "1984", включили в реєстр документальної спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Особистий архів Джорджа Орвелла, в якому вперше з'явилося формулювання автора та журналіста зловісного гасла з "1984" - "Війна - це мир. Незнання - це сила. Свобода - це рабство", було додано ЮНЕСКО до реєстру найважливіших документів світу", - йдеться у повідомленні.

Архів письменника складається з особистих щоденників, журналістських та письменницьких нотаток, різноманітних фраз і цитат з книг.

У ЮНЕСКО пояснили, що творчий спадок Орвелла "дуже вплинув на розвиток людської думки по всьому світу, і цей вплив є актуальним і нині". В організації вважають, що жоден серйозний огляд поточних подій, навіть сьогодні, на початку XXI століття, не обходиться без згадки Орвелла та його ідей.

Читайте також: Херсонес і Софійський собор: на виставці у Варшаві - українські об'єкти зі списку ЮНЕСКО

Син Орвелла Річард Блер, який також є письменником, зазначив, що рішення ЮНЕСКО стало чітким свідченням цінності роботи батька.

Як відомо, Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, скорочено ЮНЕСКО — міжнародна організація, спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвитку національної культури, охороні пам'яток культури тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-