Австралійський пенсіонер знайшов золоту “качину лапу” вагою понад 3 кілограми

Австралійський пенсіонер знайшов золоту “качину лапу” вагою понад 3 кілограми

Укрінформ
Австралійський пенсіонер, який з міркувань безпеки побажав залишитися неназваним, знайшов золотий самородок вагою 3,23 кг.

Про це повідомляє News Corp Australia Network.

“Він (самородок) знаходився досить глибоко - на глибині близько 800 мм у глинистому грунті, тому потрібно було понад дві годин ретельного відкопування, щоб дістати його”, - розповідає подробиці знахідки Роб Андерсон, власник крамниці металошукачів у Банбері (місто у Західній Австралії - ред.), який давно знає власника знахідки.

За словами Андерсона, той є фахівцем з пошуку самородків з великим досвідом.

“Він був дуже успішним протягом багатьох років. І, як на мене, ця його знахідка доводить, що як і раніше залишається багато золота, навіть у тих районах, які вважаються вибраними дочиста”, - сказав Андерсон.

Читайте також: Знахідка у стилі “золотої лихоманки” — два самородки заважили 160 кілограмів

За попередніми оцінками фахівців, самородок, що за свою форму був названий “Качиною лапою”, при вазі 3,23 кг містить 2,11 кг золота та може коштувати не менше 110 000 доларів.

Раніше цього місяця у Західній Австралії на одній з шахт канадської компанії RNC Minerals було знайдено два величезні самородки загальною вартістю близько 5 млн доларів.

Фото: AAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-