Українське аматорське кіно - на рівні з британським - президент UNIСA

Українське аматорське кіно - на рівні з британським - президент UNIСA

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні наразі немає особливих проблем у розвитку непрофесійного і незалежного кіно.

Про це заявив у Херсоні в розмові з кореспондентом Укрінформу президент Міжнародного Союзу непрофесійного і незалежного кіно (UNIСA) при UNESCO Дейв Ваттерсон з Великої Британії, який брав участь у роботі XIІІ Міжнародного кінофестивалю аматорського кіно "Кінокімерія", що 17-18 вересня 2018 року проходив на Херсонщині у місті-курорті Скадовськ.

"Звичайно ж, в аматорського кіно в Україні є перспектива розвитку. Зараз кожна молода людина, яка має телефон, навіть за його допомогою може зробити дуже якісне кіно. І це не коштує зараз так дорого, як це було раніше, для того щоб розпочати цю справу. Я не бачу (тут - ред.) якісь проблеми", - сказав Ваттерсон.

За його словами, рівень аматорського кіно в Україні наразі практично такий же самий, як, наприклад, у Великій Британії чи інших демократичних країнах Європи. "Вони приблизно на такому ж рівні. У Британії у нас також є дуже хороші фільми і фільми середньої якості", - зазначив Ваттерсон.

Читайте також: Українська кіноакадемія шукає кандидатів у склад свого правління

Він підкреслив, що люди, які працюють у царині непрофесійного та незалежного кіно, у тому числі в Україні, потребують творчої співпраці між собою. "Нам потрібно більше клубів, які б ділилися ідеями і співпрацювали разом... Я вважаю, що всі аматори, які починають робити фільми, можуть об'єднатися і зробити кожного в світі трошки ближчим", - сказав президент UNIСA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-