Завершили художній фільм

Завершили художній фільм "Урсус", який знімали 5 років

Відео
Укрінформ
Кінокомпанія Fresh Production Group представила Держкіно завершений виробництвом художній фільм Отара Шаматави "Урсус".

Про це повідоммляє прес-служба Державного агентства з питань кіно.

"Цей проект переміг ще на першому конкурсному відборі Держкіно. Його виробництво припало на 2013-2014 роки і на тривалий час призупинялося через девальвацію української валюти. Але через більш ніж 5 років після початку роботи, спільними зусиллями багатьох людей, стрічка нарешті завершена!" - сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Він повідомив, що кінотеатральний прокат стрічки в Україні запланований на 2019 рік.

Як зазначається, проект отримав державну фінансову підтримку у розмірі 5 млн 775 тис. 100 грн, що становить 20% від загальної вартості виробництва фільму. 

Стрічка створена у спільному виробництві кінокомпаніями Fresh Production Group (Україна), Studio О (Грузія), Geopoly (Болгарія), Aktis Film Production (Німеччина) за участю "Медіа Групи Україна" і телеканалу "Україна" та за підтримки Національного кіноцентру Грузії, Німецького кінофонду MDM (Mitteldeutsche Medienfrderung GmbH) і Болгарського національного центру кіно.

Автори сценарію - Отар Шаматава та Заза Буадзе, який також є креативним продюсером картини. Продюсери - Олег Щербина та Юлія Чернявська (Україна), Отар Шаматава (Грузія), Павліна Желєва та Георгій Чолаков (Болгарія), Стеліос Зіанніс та Віра Вейт (Німеччина). Зйомки проходили в Україні, Грузії та Болгарії.

Фільм "Урсус" розповідає історію трьох невдах - грузинського кінорежисера, українського каскадера та канадської захисниці диких тварин, які у 1992 році здійснюють відчайдушну подорож з охопленого вогнем громадянської війни Тбілісі до Берліна. Кожен з героїв має свою мету і навіть не уявляє, як переплетені їхні долі.

Читайте також: Українська комедія "Герой мого часу" виходить у прокат

Головні ролі у фільмі виконали Ніка Тавадзе (Грузія), Богдан Бенюк (Україна) та Жозефіна де Ла Бом (Франція). У фільмі знялися також Жорж Коррафас (Франція), Крістіан Ульмен (Німеччина), Заур Шафієв (Азербайджан), Ілка Зафірова (Болгарія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-