У Чернівцях провели флешмоб до

У Чернівцях провели флешмоб до "дня народження" Червоної рути

Фото
Укрінформ
Флешмоб з нагоди 48-ї річниці першого виконання відомої пісні буковинського композитора Володимира Івасюка «Червона рута» провели у Чернівецькій гімназії №5.

Близько 800 учнів та вчителів Чернівецької гімназії №5 у вишиванках заспівали цю пісню,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Чернівцях зародився не тільки День української вишиванки, а й День української пісні. Шкільна родина Чернівецької гімназії №5 – вісімсот учнів, вчителів і родичів школярів співали «Червону руту». Я вірю, що серед цих юних виконавців так само є гідні маленькі буковинці, які славитимуть край, Чернівці і Україну», – сказала заступник директора гімназії Галина Абрам’юк.

Директор Меморіального музею Володимира Івасюка Мирослав Лазарук, який також був присутнім на флешмобі, заявив, що цей день потрібно відзначати на державному рівні як свято української пісні.

«Уся гімназія бере участь у виконанні пісні «Червона Рута». Це те, про що ми давно мріяли. Ми хотіли би, щоб Президент оголосив 13 вересня Національним святом української пісні», – сказав Лазарук.

Директор Чернівецької гімназії №5 на своїй сторінці у Facebook поділилася світлинами із флешмобу.

"ЧЕРВОНІЙ РУТІ" - 48 років / facebook.com/gala.abramuk

Вперше пісня "Червона рута" прозвучала у вересні 1970 року на Театральній площі міста Чернівці у прямому ефірі телепрограми «Камертон доброго настрою». Її виконували Володимир Івасюк і Олена Кузнецова. Путівку в життя пісні дав ансамбль «Смерічка» Левка Дутковського (солісти Назарій Яремчук і Василь Зінкевич, звукорежисер Василь Стріхович).

Читайте також: День народження "Червоної рути" Чернівці відзначать святом української пісні

У 1971 році «Червона рута» стала переможцем першої радянської телепрограми «Пісня року» і невдовзі після цього потрапила на перші місця популярності в багатьох країнах Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-