Фільм

Фільм "Штангіст" увійшов до конкурсної програми Варшавського кінофестивалю

Укрінформ
Міжнародна прем’єра короткометражної картини "Штангіст" Дмитра Сухолиткого-Собчука відбудеться у рамках конкурсної програми Варшавського міжнародного кінофестивалю. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Фільм "Штангіст" створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна короткометражна робота режисера, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej  та  Stowarzyszenie Filmowcow Polskich). Створення фільму підтримала також Львівська кінокомісія. Продюсери картини - Валентин Васянович (Студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (POLISH FILM SERVICE). Над фільмом працювала українсько-польська знімальна група. Зйомки відбувалися у Києві та Львові, а увесь постпродакшн - у Варшаві", - ідеться у повідомленні.

Оператор - Міхал Ритель-Пшеломець, художники-постановники - Іван Михайлов та Ольга Юрасова, звукорежисер - Сергій Степанський.  Головну роль у фільмі виконав майстер спорту з важкої атлетики Олександр Лой.  Більшість персонажів фільму - професійні важкоатлети.   

Читайте також: На кінофестивалі у Торонто заклали традицію українських ділових сніданків

Як зазначається, національна прем’єра картини відбулася на кінофестивалі "Молодість",  де  здобула головну нагороду в національному конкурсі з формулюванням "за віртуозну режисуру і вражаючу образність". Журі Львівського міжнародного кінофестивалю Wiz-Art відзначило гру актриси Валерії Хілько спеціальною відзнакою, також фільм був представлений на Одеському кінофестивалі.

Дмитро Сухолиткий-Собчук встиг заявити про себе студентськими фільмами. У його фільмографії  ігрові короткометражні фільми "Отроцтво", "Борода" та документальні "Красна Маланка", "Інтерсекція". Зараз режисер працює над своїм першим повнометражним ігровим фільмом.  

Варшавський кінофестиваль належить до категорії кінофестивалів класу "А". Цьогоріч він проходитиме з 12 жовтня до 21 довтня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-