Три прем’єри та фестиваль комедії: у Чернівцяхвідкрився театральний сезон

Три прем’єри та фестиваль комедії: у Чернівцяхвідкрився театральний сезон

Укрінформ
У Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської стартував 88-ий театральний сезон.

Про новинки та цікаві події цього сезону кореспонденту Укрінформу розповів директор театру Юрій Марчак.

"У нас зараз вже почалася робота над двома новими виставами. Перша буде за твором Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?". Наш колишній головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Петро Колісник працює над цією виставою. Друга прем’єра буде підготовлена до 155-річчя від дня народження Ольги Кобилянської – "Поранкова душа", режисер-постановник Василь Вовкун. До кінця цього року ще плануємо провести третю прем’єру – моновиставу за Марією Матіос "Не плачте за мною". Самостійна робота нашого актора Дмитра Леонтьєва, який виступить режисером. В головній ролі Тамара Кільчицька – народна артистка України разом зі своєю донькою Ольгою", - розповів Марчак.

Читайте також: Вінницький облмуздрамтеатр відкриє новий сезон рок-оперою "Біла ворона"

З 21 по 31 жовтня у Чернівецькому муздрамтеатрі відбудеться вже традиційний фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини". Театрали з усієї країни покажуть для чернівчан та гостей міста найкращі свої вистави.

"Цього року на "Золоті оплески" до Чернівців приїдуть одразу 5 нових колективів. Кожного дня прибуватиме новий колектив, якого ми маємо прийняти, розмістити, надати сцену. Наш театр буде представлений виставою за Шекспіром "Дванадцята ніч, або як собі хочете". До речі, з цією виставою ми візьмемо участь у фестивалі в Коломиї, куди відправляємось уже 12 вересня", – додав директор Чернівецького муздрамтеатру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-