8 вересня: народний календар і астровісник

8 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Адріана і Наталії – покровителів шлюбу; що віщує холодний досвіток і чого варто уникати. 

Сьогодні Церква вшановує мучеників Адріана і Наталії. Вони були подружжям, жили на початку 4 століття в Нікомідії (нині турецький Ізміт) на березі Мармурового моря. Адріан був язичником, Наталія – християнкою, але, тим не менш, жили вони у мирі та злагоді. Трохи більше року тривав їхній шлюб, коли в місті розпочались гоніння на християн. І тоді Адріан, вражений безпрецедентною мужністю, проявленою  мучениками під час тортур, увірував у Христа. Молодого чоловіка схопили і кинули до в’язниці. Наталія одразу ж поспішила йому на допомогу, але теж була схоплена. Обох їх стратили.  Цих святих, так само як і Петра і Февронію, у православ’ї вважають покровителями шлюбу і сім’ї.

Холодний досвіток на Адріана і Наталію віщував ранню і доволі холодну зиму. Існувало чимало народних прикмет, за якими українці визначали якими будуть осінь і зима. Приміром, якщо гички на буряках було чимало і вона була сухою – осінь мала бути теплою й сухою. Коли кури починали рано линяти – до ранньої й холодної зими, а коли довго не скидали пір’я, то осінь буде сухою.

Іменинники сьогодні Адріан, Наталія, Петро, Георгій, Марія, Віктор, Дмитро, Роман.

Нині 28-ий місячний день, завтра зустрічатимемо Місяць-молодик. Чого варто уникати в ці вихідні, так це суєти і поспіху. Особливо прискіпливих і принципових можливо дратуватиме власна недосконалість, а ще більше – світу, але не звертайте на подібні дрібниці уваги, радійте осені. Відпочиваючи, не забувайте зайнятися аналізом і плануванням – час, якнайкращий для цього. Продумайте все, зважте й оберіть наймудрішу тактику, аби в найближчому майбутньому щось чи хтось, не вибили б вас із колії. До 12 вересня пріоритетною має бути саме «адміністративна», методична, організаційна діяльність у вибраному заздалегідь напрямку.   

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1991 – +3,3, а найтеплішим у 2008 –  +32,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-