Харківська опера готує балет для дітей у постановці француза

Харківська опера готує балет для дітей у постановці француза

Укрінформ
Прем'єру балетного спектаклю за казкою "Красуня і чудовисько" в постановці французького хореографа покаже в новому сезоні Харківський національний театр опери та балету імені Лисенка.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів головний диригент театру, лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Морозов.

" Новинка сезону - балетна вистава для дітей і сімейного перегляду "Красуня і чудовисько" у постановці відомого французького хореографа Йогана Нуса. Харків'яни вже знайомі з його творчістю: в минулому сезоні він поставив на нашій сцені балет "Маленький принц", тепло зустрінутий публікою. Зараз маестро закінчує репетиції балету "Красуня і чудовисько" і, як очікується, ця постановка стане родзинкою нового сезону, адже в ній віртуозно поєднуються танець і музика Баха, Мусоргського, Чайковського", - зазначив Морозов.

За його словами, глядачі також побачать спектаклі, які успішно заявили про себе в минулому сезоні.

" Це, передусім, опера "Мазепа" Чайковського. Вона з'явиться в новому прочитанні, де факти історії переосмислюються через трагедію сильної особи. Опера, показана в червні на відкритому повітрі в Тульчині Вінницької області, у фіналі буквально підняла з місць десять тисяч глядачів, які аплодували... Звичайно ж, ми покажемо оперу Верді "Отелло", де блисне виконавською майстерністю заслужений артист України Сергій Гонтовий - володар гарного лірико-драматичного тенора. Знову, як очікується, збере повний зал балет "Собор паризької Богоматері" Цезаря Пуні, причому автором хореографічної версії спектаклю стала народна артистка України Євгенія Хасянова. До речі, цей балет в Харкові вперше побачили 85 років тому в постановці відомих українських балетмейстерів Павла Вірського і Миколи Болотова", - додав Морозов.

За його словами, в репертуар включена і наново поставлена в червні у рамках заснованого театром міжнародного фестивалю "Opera SummerFest" опера відомого харківського композитора, народного артиста України Віталія Губаренка "Сват мимоволі" за мотивами улюбленого в народі твору "Шельменко-денщик" Григорія Квітки-Основ'яненко.

Читайте також: Івано-Франківський театр співпрацюватиме із французьким режисером

"Осіння версія цього фестивалю - "Схід OPERA" - 2 жовтня збере в Харкові на десять днів  головних диригентів усіх національних театрів опери та балету України. Під час цього своєрідного параду диригентів кожен з них диригуватиме оперним спектаклем з репертуару нашого театру. Зазначу, що в репертуарі театру більше 60-ти спектаклів - оперних і балетних", - підкреслив Морозов.

За його словами, в майбутню суботу, 8 вересня, 70 артистів театру - вокалісти та оркестр - виступлять на закритті фестивалю мистецтв в Маріуполі, присвяченому 240-річчю міста: "Ми покажемо різні жанри: від опери до саундтреку і джазу. У планах - сюрприз для публіки: вперше в Україні готуємо балетний спектакль "Ящик Пандори" в постановці заслуженої артистки України Антоніни Радієвської".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-