У Ризі проходить семінар етномузикологів, приїхали й українці

У Ризі проходить семінар етномузикологів, приїхали й українці

Фото
Укрінформ
В латвійській столиці 3-7 вересня проходить XXXIV Європейський семінар етномузикологів, який проводить ICTM (Міжнародна рада з традиційної музики). 

У роботі семінару беруть участь представник ICTM в Україні Ольга Коломієць (з доповіддю) та магістрант Вікторія Притуляк (оргкомітет), повідомляє кореспондент Укринформу.

Цьогоріч семінар проходить в Ризі на честь 100-річчя відновлення Латвійської держави та на знак пошани до латвійської традиційної музики. В ньому беруть участь авторитетні дослідники традиційної культури з Європи та інших країн: Хорватії, Італії, Ірландії, Великої Британії, США, Литви, Норвегії, Польщі, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Німеччини, Швеції та України.

Відомий український етномузиколог та представник ICTM в Україні Ольга Коломієць вже виступила з доповіддю про традиційну ритуальну обрядову музику Гуцульщини та отримала схвальні відгуки. На доповіді були присутні представники української діаспори Латвії.

Читайте також: Костинський сказав, як радіостанції перевиконують квоти на україномовні пісні

Завершиться захід 7 вересня фінальною дискусією та урочистою церемонією закриття з концертом.

ІСТМ - це наукова організація, метою якої є вивчення, збереження і поширення традиційної музики та танцю всіх країн світу. З цією метою Рада організовує низку заходів, в тому числі Європейський симпозіум. Міжнародна рада з традиційної музики постійно підтримує офіційні консультативні відносини з ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-