6 вересня: народний календар і астровісник

6 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Чи тихий насправді Євтихій; тішимося осені, збираємо виноград і чи варто чекати грому.

Сьогодні священномученика Євтихія, учня святого апостола Іоанна Богослова і мучениці Сіри, діви Перської. Остання була дочкою відомого перського жреця-вогнепоклонника. Дівчина рано залишилися напівсиротою і була віддана батьком в науку до жриці. Незабаром Сіра сама стала служителькою культу. Якось, вийшовши з храму, вона зустріла жебрака-християнина. Як виявилося, випадкова зустріч перевернула все її життя – вона увірувала у Христа. Звісно, тут почалися вмовляння і напучування: просив і погрожував батько, благали одуматися мачуха, рідні та знайомі, але Сіра залишилася непохитною. Згодом її кинули до в’язниці, піддали тортурам, а потім стратили. Тіло мучениці кинули собакам, але ті навіть не доторкнулися до нього, натомість з їхніх очей покотилися сльози.    

За Євтихієм примічали, якою буде осінь. Дощовий день вказував на погожу осінь і щедрий урожай у наступному році, а жаркий – на посушливу весну. Найліпше, коли на Євтихія було тихо й безвітряно – це дозволяло селянам без збитків зібрати насіння льону. Льон як льон, а на півдні України повним ходом збирають виноград. Цього року врожай видався на славу, хоча й достиг виноград раніше ніж зазвичай.

Іменинники сьогодні Петро, Арсеній, Георгій.

Що в нас на зоряній шахівниці? О леле, вже 26-ий місячний день! Від мізантропічного Рака Місяць стрибне прямісінько в пащу до зголоднілого Лева! Той ковтне і не помітить. Хіба що хвостом вильне. Тим часом Меркурій перейде до конозистої Діви. Має перемагати практичність, дуже тверезий погляд на себе і на життя, критичний аналіз того, що відбувається. Тим не меш, декого нездоланно тягтиме до авантюр і різного штибу екстріму. Що ж: тоді начувайтеся – отримаєте стільки гіго-калорій чистісінького адреналіну, що й до кінця життя вистачить. Порада тут одна: «вмикайте» розум і хрестіться ще до того, як грім ударить чи когут прокукурікає. І не забувайте про компліменти. Венера це дуже любить.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 – +5,1, а найтеплішим у 2008 –  +31,0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-