На Премію Малевича-2018 відкрили прийом заявок

На Премію Малевича-2018 відкрили прийом заявок

Укрінформ
Польський інститут у Києві, Український інститут, фонд "Ізоляція", Інститут Малевича оголосили конкурс на здобуття Мистецької премії імені Казимира Малевича 2018 року.

Про це повідомляється на сайті Польського інституту у Києві.

"Висунути кандидатів на отримання нагороди (одна особа від організації) можуть українські та закордонні культурні інституції, наукові центри, творчі об'єднання, галереї та музеї. Прийом заявок триватиме до 30 жовтня 2018 року", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, імена трьох фіналістів буде оголошено 31 жовтня. Нагородження лауреата відбудеться на урочистій церемонії 15 листопада у приміщення Креативного простору IZONE.

Лауреат Премії ім. Казимира Малевича 2018 отримає грошову винагороду в розмірі 3000 євро від Польського інституту у Києві; за підтримки Українського інституту - резиденцію в Центрі Сучасного Мистецтва "Замок Уяздовський" у Варшаві в 2019 році.

Додатково один з фіналістів отримає відзнаку Києво-Могилянської бізнес-школи "За проривний концепт". Фіналістів премії та представників інституцій-заявників буде запрошено до участі в ознайомчому візиті до Польщі в 2019 році.

Партнером цьогорічної ювілейної премії став Український інститут - нова державна установа, заснована урядом України у 2016 році, яка представляє українську культуру у світі та налагоджує міжнародні зв'язки у сфері мистецтва, освіти та науки.

Читайте також: Український фільм вперше дістав премію Венеційського кінофестивалю

У 2018 році виповнюється 10 років від першого вручення Мистецької премії імені Казимира Малевича. Це перша відзнака для українських митців, що працюють у царині сучасного мистецтва. У тісній співпраці з українськими та польськими партнерами Польський Інститут раз на два роки вручав нагороду митцям віком до 40 років, котрі народилися в Україні, незалежно від нинішнього місця проживання, за внесок у розвиток сучасного мистецтва, зокрема за якість, майстерність, досягнення та значущість створених робіт. Лауреатами премії ставали Алевтина Кахідзе (2008), Стас Волязловський (2010), Жанна Кадирова (2012), Лада Наконечна (2014) та Микита Кадан (2016).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-