У Вінниці збираються вересневі Стусівські читання

У Вінниці збираються вересневі Стусівські читання

Укрінформ
У Вінниці у вівторок, 4 вересня, відбудуться меморіальні читання «Доля і світла пам’ять Стуса» до дня пам’яті поета-шістдесятника, Героя України Василя Стуса.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співробітник відділу маркетингу Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.Тімірязєва Ніна Артапух.

«У вівторок опівдні у Вінниці на площі Стуса зберуться молодь і студенти, творча інтелігенція нашого краю, щоб взяти участь у вересневих Стусівських читаннях «Доля і світла пам’ять Стуса» до дня пам’яті поета-земляка, Героя України Василя Семеновича Стуса. Головними дійовими особами захисту будуть молоді люди, які декламуватимуть вірші поета та виконуватимуть музичні номери», - повідомила Артапух.

За її словами, участь у заході візьмуть представники влади, громадськості, вінницькі літератори, науковці, а також школярі та студенти вінницьких вишів. Учасники Стусівських читань розкажуть про громадянський подвиг поета, пригадають яскраві сторінки його біографії, а також  читатимуть його твори просто неба.

Читайте також: Премією Стуса нагородили єпископа Гудзяка

Пам’ять поета-шістдесятника, Героя України Василя Стуса, який народився на Вінниччині, земляки вшанують покладанням квітів до його пам’ятника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-