Держкіно дасть мільйон на короткометражну фантастичну драму

Держкіно дасть мільйон на короткометражну фантастичну драму "Дух лісу"

Укрінформ
Держкіно уклало контракт з компанією BIG HAND FILMS про надання кінопроекту "Дух Лісу" фінансової держпідтримки у сумі 999 тисяч 546 гривень, що становить загальну вартість виробництва фільму.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Фантастична короткометражна драма "Дух Лісу" є дебютним фільмом режисера та автора сценарію Максима Дончика. Продюсерами стрічки виступили Марія Каель та Марія Дончик. Кінопроект став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно", - йдеться у повідомленні.

За словами режисера фільму, основною темою картини є зв'язок людини з природою, відтворений через казкову уяву маленького хлопчика. "Меседж фільму має вплинути на нове покоління дітей та сформувати їхнє дбайливе ставлення до природи, адже від цього буде залежати наше майбутнє", - говорить Дончик.

Читайте також: Український фільм вперше дістав премію Венеційського кінофестивалю

Це історія про те, як син лісоруба за волею батька зрубує своє перше дерево. Вікові кільця на зрізі нагадують йому відбиток пальця. Зрозумівши, що скоїв невиправну помилку, хлопчик тікає у нетрі лісу, де зустрічає живе дерево, яке переносить малого до Духу Лісу. Ця загадкова істота пояснює дитині істинну суть стосунків людини і природи та повертає його до родини. Тепер хлопчик мусить переконати свого батька та інших лісорубів покинути справу, якою вони займаються все життя.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-