Медики розповіли, чим небезпечна низьковуглеводна дієта

Медики розповіли, чим небезпечна низьковуглеводна дієта

Дослідження
Укрінформ
На конгресі Європейського товариства кардіологів (ESC 2018), що проходить у Мюнхені, було оприлюднено дані нового дослідження щодо впливу на організм людини низьковуглеводної дієти.

Про це повідомляється на сайті ЕurekАlert!

“Результати масштабного дослідження учених Медичного університета Лодзя (Польща) на чолі з професором Мацеєм Банахом, виявили, що дієти з низьким вмістом вуглеводів небезпечні: люди, які їх дотримувалися, піддаються значним ризикам передчасної смерті, зокрема через ішемічну хворобу серця, інсульт та рак. Тож такої дієти слід уникати. Дослідження за участі близько 25 тисяч учасників (середній вік 47,6 років) тривало з 1999 до 2010 роки. Виявилося, що в учасників дослідження, які вживали їжу з низьким вмістом вуглеводів, підвищувався ризик смерті через ішемічну хворобу серця на 51 %, через цереброваскулярні захворювання — на 50 %, внаслідок раку — на 35%”, - зазначає видання.

У статті наголошується, що результати даного дослідження було підтверджено у метааналізі семи досліджень за участі понад 447 тисяч осіб. 

“Дослідники виявили, що низьковуглеводні дієти є небезпечнішими для організму людини, порівняно з високовуглеводними, бо призводять до смерті внаслідок серцево-судинних та онкологічних захворювань. Однією з імовірних причин такого взаємозв’язку є супутнє збільшення вживання тваринного білка та жирів, а також нестача клітковини та рослинних мікроелементів. Тож учені не рекомендують низьковуглеводний спосіб харчування. Водночас професор Банач наголосив, що дієти з низьким вмістом вуглеводів можуть бути корисними на короткий термін, щоб схуднути, знизити артеріальний тиск і поліпшити контроль над глюкозою в крові”, - пише видання.

Читайте також: Вчені винайшли безпечні ліки від ожиріння

У всьому світі популярні дієти з низьким вмістом вуглеводів - палеолітична, кетогенна, Аткінса. Попередні дослідження виявили, що ці дієти небезпечні для жінок, які планують вагітність. Фахівці настійливо рекомендують жінкам на час вагітності відмовитися від низьковуглеводної дієти. Доведено, що у жінок, які дотримуються харчування з низьким вмістом вуглеводів на 30% частіше народжуються діти з дефектами нервової трубки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-