Американський суд відмовився прибрати з доларів фразу «Ми віримо в бога»

Американський суд відмовився прибрати з доларів фразу «Ми віримо в бога»

Укрінформ
Суд штату Міннесота відхилив позов атеїстів, які вимагали прибрати з американських банкнот і монет фразу «In God We Trust» ( «Ми віримо в бога»).  

Про це повідомляє агентство Reuters.  

Позивачі стверджували, що це гасло суперечить Конституції США, яка гарантує свободу віросповідання.   Суддя Реймонд Грюндер заявив, що фраза «In God We Trust» - це данина традиціям, яка не має ніякого відношення до релігії.  Він також зіслався на рішення Верховного суду США від 2014 року, який ухвалив, що немає жодної необхідності переглядати «історичні практики».  Тоді позивач намагався оскаржити традицію читання молитви перед засіданнями законодавчого зібрання в штаті Небраска.

Читайте також: Статую Христа-Спасителя у Бразилії підсвітили кольорами українського прапора

Атеїсти неодноразово намагалися оскаржити використання гасла «In God We Trust» на доларах.  Так, в травні аналогічний позов розглядав і відхилив суд в Чикаго.

Гасло «In God We Trust» з'явилося на американських монетах в 1864 році, під час Громадянської війни, коли посилилися релігійні настрої.  34-й президент США Дуайт Ейзенхауер в 1956 році підписав закон, який зробив цю фразу національним девізом.  Незабаром вона стала з'являтися і на доларових банкнотах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-