Шоколад корисний для серцево-судинної системи — вчені

Шоколад корисний для серцево-судинної системи — вчені

Дослідження
Укрінформ
Помірковане споживання шоколаду - не більше трьох плиток на місяць - скорочує ризик серцево-судинних захворювань на 13%.

Про це повідомляє Daily Mail

Вчені стверджують, що природні фенольні сполуки флавоноїди, що містяться в шоколаді, покращують стан судин та зменшують запалення. Але вони закликають до поміркованого споживання, адже інші складові шоколаду, зокрема цукор та жир, більше шкодять ніж допомагають. Наприклад, у людей, що споживають шоколад щоденно, ризик серцевих захворювань зростає на 17%.

"Я вважаю шоколад важливим джерелом флавоноїдів, що зменшують запалення та підвищують рівень "корисного" холестеролу", - каже провідний дослідник доктор Чайякріт Кріттанавонг з Нью-Йорка. На його думку, найбільш корисним є чорний шоколад, адже він містить найбільше флавоноїдів та найменше цукру.

Читайте також: Шоколад не допоможе: Супрун сказала, що "запускає" роботу мозку

Зі свого боку, критики зазначають, що подібні дослідження є неточними, адже люди, що мають підвищений ризик серцевих хвороб намагаються уникати шоколаду, в той час, як ті, хто споживають його регулярно, скоріш за все, мають менше проблем зі здоров'ям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-