25 серпня: народний календар і астровісник

25 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні вогняного Фотія; обираємо між покликом тіла і душі, та чи є у відьом вихідний. 

Сьогодні мучеників Фотія і Анікіти та багатьох з ними. Анікіта був військовим сановником і відкрито звинувачував імператора Діоклектіана у варварстві та нелюдському поводженні з християнами. Правда очі коле, тому Анікіту не тільки звільнили з роботи, але й піддали страшним тортурам, аби примусити його зректися Христа. На захист Анікіти став його племінник – Фотій. Він теж, як і дядько, мав запальний характер. «Ідолопоклоннику, твої боги – ніщо!», - вигукнув Фотій, звертаючись не до кого-небудь, а до самого імператора. Це було останньою краплею, що переповнила чашу терпіння правителя й він наказав стратити обох зухвальців.

На Фотія у гуцулів було свято вогню. Таких свят на рік було декілька. Виходячи з отарою на полонину, пастухи мали запалити живий вогонь, тручи два шматки м’якого дерева, а потім підтримувати його протягом тривалого часу. Вогонь – це лице Бога, вірили гуцули. Плювати у вогонь, так само як і криницю було суворо заборонено. Коли ж дати дитині шматок хліба через вогонь – вона може вирости злодієм.

З іменинами вітайте Сергія, Іллю, Івана, Дмитра, Аркадія, Олексія, Олександра.

Місяць росте, сьогодні 14-15 місячні дні, одні з найпотужніших у місячному циклі. Чи чуєте поклик? Сьогоднішній день саме такий – день Поклику. В залежності від духовного стану, кожен почує те, чого найбільше прагне його душа і мусить піти на той голос. День початку нових етапів самовдосконалення – душевних, духовних, фізичних. Саме сьогодні треба зважитись на вирішальний (хоч і неймовірно важкий) крок, який стане виходом на новий рівень розвитку. В іншому випадку існує ризик «загрузнути» в патовій ситуації надовго, а застій (будь-який: в аспекті духовного розвитку чи в економіці) набагато небезпечніший і виснажливіший ніж здається. Будь-яка магічна діяльність цього дня заборонена – відьми теж мусять відпочивати. Тож дослухаймося!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1950 – +8,1, а найтеплішим у 1903 –  +33,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-