24 серпня: народний календар і астровісник

24 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині святого Федора Острозького; чи гримне сьогодні грім, і як протидіяти поганим снам. 

Весь католицький світ вшановує сьогодні святого апостола Варфоломія. Він був одним із перших учнів Христа і загинув страшною мученицькою смертю у Великій Вірменії (нині південно-східна Туреччина). З нього живцем здерли шкіру. Мощі святого покояться в соборі святого Варфоломія в італійському місті Беневенто і є об’єктом паломництва багатьох західних християн.

А у нас – преподобного Феодора, князя Острозького, Печерського, в Дальніх печерах. До свого постригу в ченці, а сталося це вже на схилі років, Федір Острозький був князем, відомим військовиком, державцем, релігійним діячем Великого князівства Литовського. Він надзвичайно багато зробив для оборони й розбудови українського суспільства у складі Великого Князівства Литовського у ХV ст., а також став одним із засновників славетного роду Острозьких. Він боронив від тевтонців Вільнюс, а також разом із своїм загоном воював проти хрестоносців під час Грюнвальдської битви. Федір Острозький – один із небесних покровителів Волині.

Гроза, блискавка цього дня є доброю ознакою: наступний рік має бути врожайним і мирним, а вже близька осінь – тривала й тепла. 

З іменинами вітайте Федора, Василя, Івана, Олександра.

Сьогодні 13-14 місячні дні. Місяць продовжує залишатись у Водолії, п’ятниця – день Венери. Символ доби – колесо, диск, тому можливе повторення ситуацій, які відбувалися з вами у минулому. У будь-якому разі не нервуйте, сприйміть все спокійно, проаналізуйте й зробіть відповідні висновки. Незабаром все обов’язково проясниться. Вирішивши задавнені проблеми, ви отримаєте нові сили для подальшого розвитку, руху вперед. Для початку важливих великих справ день не надто вдалий і краще зачекати більш слушного моменту. Їжте все, що заманеться, пийте, але в міру, коли насниться щось лихе – переверніться на інший бік і поцілуйте того, хто поряд, а в ситуаціях, коли вже ніщо не допомагає – смійтеся.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 – +7,4, а найтеплішим у 2007 –  +35,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-