Помер австралійський ілюстратор

Помер австралійський ілюстратор "Аліси у Країні див"

Укрінформ
Чарльз Блекман, один з найвизначніших австралійських художників, серед іншого відомий також серією робіт про героїню Люїса Керолла, помер у Сіднеї у віці 90 років.

Повідомляє телекомпанія АВС.

"Він розфарбовував мрії, він малював мрії кожного з нас. Я ніколи не зустрічав такої людини, яка могла б передати емоції так, як це зробив Чарльз у фарбі”, - сказав син художника Огюст.

Чарльз Блекман народився у штаті Квінсленд, покинув школу в 13 років, працював газетним художником-ілюстратором, згодом переїхав до Європи, де остаточно сформувався як художник та здобув світове визнання.

У 1959 році він разом з кількома іншими митцями став учасником Маніфесту антиподів (Antipodean Manifesto), в якому художники виступили проти панування абстрактного експресіонізму у живописі того часу. Учасники маніфесту були названі Групою антиподів (Antipodeans).

Найбільше визнання Блекман отримав за серію “Аліса в Країні див”, написану у 1956 і 1957 роках. Образ Аліси з циклу творів Люїса Керролла художник пропустив через призму особистого сприйняття, проводячи паралель між блуканнями Аліси та станом своєї дружини Барбари, яка страждала через погіршення зору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-