У МОЗ розповіли, чим небезпечна надмірна вага

У МОЗ розповіли, чим небезпечна надмірна вага

Укрінформ
Надмірна маса тіла є дуже небезпечною для здоров’я, вона провокує розвиток багатьох небезпечних хвороб, зокрема серцево-судинних.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook.

“Упродовж чотирьох років науковці досліджували стан здоров’я 300 тисяч людей, які не мали проблем із серцем. Результати показали, що зі збільшенням зайвої маси тіла збільшується ризик хвороб серця. Жирова тканина може оточувати життєво важливі органи – підшлункову залозу, печінку та кишківник, і заважати їхній нормальній роботі. Жир, що накопичується на рівні талії, в черевній порожнині, є найбільш небезпечним і зветься абдомінальним. Що більша частка такого жиру в організмі, то вищі ризики появи серцево-судинних захворювань. Адже жирова тканина негативно впливає на артеріальний тиск, рівень цукру в крові та рівень холестерину”, - наголошують у МОЗ.

Читайте також: Україну накрила третя хвиля сезонної алергії — важливі поради лікаря

У відомстві рекомендують підтримувати оптимальну для здоров‘я масу тіла.

“Зберігайте нормальний індекс маси тіла - співвідношення ваги та росту. Для цього існують навіть спеціальні онлайн-калькулятори, які рахують індекс маси тіла, подібні цьому. Ваше здоров'я у ваших руках, і тільки ви зможете зменшити ризики появи серйозних хвороб. Здорове харчування, фізична активність і достатній сон – найбільш ефективні інструменти для підтримання здорової ваги. Прості правила допоможуть тримати вагу в нормі, чудово почуватися і жити довше”, - зазначили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-