18 серпня: народний календар і астровісник

18 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Євсигнія; яким буде грудень і де шукати здоров’я. 

Цього дня Церква молитовно вшановує пам’ять праведної Нонни, матері святителя Григорія Богослова. П’ятеро членів її сім’ї, включно з самою Нонною, було канонізовано. Чоловік Нонни був дуже багатою людиною, великим землевласником, але затятим язичником. Жінка-християнка дуже від того потерпала. Втім, вона не впала у відчай, не зневірилася, натомість ревно молилась до Господа, благаючи про навернення чоловіка до істинної віри. Як кажуть, крапля по краплі і камінь довбає, так само і молитви благочестивої жінки були почуті й невдовзі чоловік Нонни увірував у Спасителя. Згодом він стане єпископом Назіанським і висвятить власного сина Григорія у сан пресвітера. Праведна Нонна прожила довге насичене життя й померла в 374 році за чотири роки до поширення аріанської єресі. Саме тоді її сина Григорія оберуть патріархом Константинопольським, а згодом він буде названий Церквою «Вселенським учителем». Він залишив дуже теплі спогади про матір.

Святій Нонні моляться під час конфліктних ситуацій у сім’ї, або коли виникають проблеми з вихованням дітей.

А ще сьогодні мученика Євсигнія, за яким передбачали, якою буде погода в грудні.

Іменинники сьогодні Нонна, Євдокія, Дарина, Марія, Іван.

Сьогодні вже 8-ий місячний день. Цілком можливо, що сьогодні ми почуємо від небес (або ж від небожителів) радше «ні», аніж «так». Це означатиме, що маємо рухатись в інший бік, шукати іншого виходу, інших можливостей. У будь-якому разі – це теж непогано. Гірше, коли і не «так» і не «ні», коли не холодне й не гаряче. Одвічна теплохолодність – найгірше, що може бути. Про це йдеться навіть у Святому Письмі. Поганий день для перебування на кухні. Сходіть у ресторан або до спортзалу. Сьогодні добре зміцнювати здоров’я. Передсвяткового настрою!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1919 – 7,4, а найтеплішим у 1946 –  36,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-