У Китаї райдужну форель видають за лосося

У Китаї райдужну форель видають за лосося

Укрінформ
Нові правила у Китаї дозволяють називати та продавати на внутрішньому ринку райдужну форель як лосося.

Цього року в країні піднялась ціла інформаційна хвиля, коли стало відомо, що райдужну форель роками маркували для продажу як лосося, м'ясо якого виглядає досить схожим, повідомляє The Telegraph

Райдужна форель є річковою рибою та живе у прісній воді, а лосось народжується у прісній та більшу частину життя проводить у солоних водах. Два види риби є різними зовні, проте всередині вони досить схожі, адже обидва мають червоне м'ясо.

Третина риби, яку продавали у Китаї як лосося, насправді була райдужною фореллю з провінції Цінхай. Влада вирішила узаконити таку практику замість того, щоб заборонити її. Ця інформація підняла хвилю обурення споживачів, адже були побоювання, що форель більш чутлива до паразитів.

Читайте також: Лососі-новобранці – для Черемошу й Прута

Китайська спілка виробників та продавців морської продукції, яка працює під егідою уряду, видала спеціальне правило для стандартизації галузі. Відтепер "лосось" стане загальновживаною назвою для всіх видів риби родини лососевих. До цієї категорії потрапляє райдужна форель, так само як і решта схожих видів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-