15 серпня: народний календар і астровісник

15 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Стефана-отавника; передбачаємо погоду на вересень і чи нас кличе у мандри дорога 

Минув Перший Спас, ми на екваторі серпня і сьогодні в нас першомученика Стефана. Цей святий – перший християнський мученик, що походив з єврейської діаспори. За проповідь християнства його згідно з рішенням суду Синедріона забили до смерті камінням. Сталося це приблизно в 33 – 36 роках. Одним із тих, хто підтримав жорстоке убивство Стефана, був Савл – майбутній першоверховний апостол Павло. Головним джерелом відомостей про служіння і мученицьку кончину Стефана є книга Діянь святих Апостолів. У християнській церкві першомученик Стефан вшановується як святий, архідиякон і апостол від сімдесяти. Святого зображають на іконах з каменем на голові, іноді на плечах, і з пальмовою віттю в руці, що символізує перемогу над смертю. До першомученика Стефана звертаються з молитвою під час гонінь, переслідувань, а також просячи про навернення рідних і близьких до Бога.

На Стефана починали косити отаву – нову траву, яка встигла нарости після скошеної. «З’явилась отава – для сіна прибава». За цим днем передбачали погоду на вересень.

З іменинами вітайте Стефана, Василя, Платона.

Місяць у Терезах. Сьогодні 5-ий місячний день, який пов’язаний з серйозним плануванням чого завгодно: подорожей, навчання, особистого життя, концепції розвитку бізнесу тощо. Люди цього дня бувають примхливими, норовливими і не такими, якими б ми хотіли їх бачити, але не варто забувати, що й ми самі – не свята бездоганність. Постувати і голодувати не бажано, так само, як і вирішувати складні фінансові питання. Не бійтеся виявляти почуття й емоції. Думайте про майбутнє, плануйте, прикидайте що й як зробити краще. Добре, коли сниться дорога – це вказує на ваш внутрішній розвиток. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 – +6,2, а найтеплішим у 2008 –  +35,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-