У Держкіно зреагували на можливий позов Медведчука

У Держкіно зреагували на можливий позов Медведчука

Відео
Укрінформ
Заборона фільму про українського поета-дисидента Василя Стуса буде порушенням інтересів держави та платників податків.

Про це заявив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, повідомляє "Громадське".

Іллєнко наголосив, що співфінансування державою стрічки про Стуса означає те, що держава буде однією зі сторін у разі позову щодо заборони показу. Раніше адвокат Медведчука Ігор Кириленко попередив, що у разі "недостовірної інформації" про свого клієнта у фільмі про Стуса, він не виключає подання позову до суду.

Читайте також: Пристрасті навколо "Стуса": медіаюрист дав пораду творцям фільму

"Очевидно, що у випадку заборони показу фільму будуть порушуватися інтереси держави та інтереси платників податків, які заплатили 50% вартості виробництва фільму. Це буде суд не персонально зі сценаристами фільму, режисером чи компанією-виробником, це судова справа, у якій однією зі сторін буде держава в особі агентство з питань кіно", – розповів Іллєнко.

Читайте також: Син Стуса назвав сценарій фільму про батька неприйнятним

Напередодні стало відомо, що у фільмі про українського письменника-дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про Віктора Медведчука – захисника у процесі над поетом, хоча сам підсудний від нього відмовився.

Читайте також: У Медведчука відреагували на скандал з фільмом про Стуса

Учасники знімального процесу розповіли, що "продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука" і сказали, що якщо вони хочуть дозняти стрічку, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-