Пожухла і висохла через спеку: якою астронавт побачив Німеччину з космосу

Пожухла і висохла через спеку: якою астронавт побачив Німеччину з космосу

Фото
Укрінформ
З Міжнародної космічної станції німецький астроавт Александер Ґерст побачив Німеччину такою як ніколи - пожухлу і висохлу через хвилю спеки.

Однак ситуація має покращитись, перш ніж він завершить місію.

Про це повідомляє DW.

На знімках німецького астронавта коричневий випалений сонцем пейзаж навколо Кельна біля річки Рейн у землі Північний Рейн - Вестфалія. У Кельні розташований Центр підготовки астронавтів Європейського космічного агентства (ESA), де тренувався Ґерст, та Німецький центр авіації та космонавтики (DLR). Підрозділ останнього є також і у сусідньому з Кельном місті Бонні.    

Пізніше астронавт розмістив у своєму Twitter кілька зображень цього ж регіону, які датовані 2014 роком. На них зелені поля, які достатньо отримують вологи - вражаючий контраст з цьогорічними знімками.

Тривала хвиля спеки в Європі спричинила низку проблем, починаючи від загибелі риби у незвично теплих швейцарських річках до пожеж у сухих лісах від Полярного кола до Португалії. Геофізик і вулканолог Ґерст також надіслав з МКС світлини Португалії, яка з космосу виглядає  як суміш пилу, піску та диму.

42-річний астронавт у 2014 році упродовж шести місяців брав участь у місії Blue Dot на МКС у ролі бортового інженера і двічі виходив у відкритий космос. Під час цьогорічного польоту у серпні Ґерст обійме посаду командира екіпажу. Він стане першим німецьким астронавтом, який очолить МКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-