МКФ

МКФ "КіноШот" у Черкасах відкриє "Українська нова хвиля"

Відео
Укрінформ
ІІІ Черкаський фестиваль короткометражного кіно "КіноШот" 16 серпня відкриє кіноальманах "Українська нова хвиля. Runaway", який уже вп'яте випускає Національний центр Довженка.

Про це повідомляє офіційний сайт Довженко-Центру.

"Показ і церемонія відкриття проходитимуть в кінотеатрі "Україна", м. Черкаси. Представить кіноальманах кінознавець та менеджер з дистрибуції Довженко-Центру Альона Пензій, яка також є членом журі фестивалю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до збірки "Українська нова хвиля: Runaway" цього року увійшли фільми: "Чапля" Марії Пономарьової; "МА" Марії Стоянової; "Елювіум: регенеративна істота" Стаса Сантімова; "Діна" Мирослави Клочко; "Фінгермен" Івана Шохи; "Випуск 97" Павла Острикова; "Elektroman" Микити Скоморохова; "Невидима" Максима Наконечного.

Всі вісім фільмів збірки об'єднує тема втечі. Кіно з моменту його виникнення - це втеча від реальності в затишну та безпечну темряву кінозали, в сновидіння та марення, в світ чужих та своїх фантазій.

Читайте також: Сатирична комедія "Герой мого часу" 20 вересня вийде в український прокат

Фестиваль триватиме з 16 по 19 серпня в Черкасах. Програма фестивалю, крім перегляду конкурсної та позаконкурсної програм, передбачає зустрічі з видатними діячами мистецтва та кіно та цікаві лекції.

"Українська нова хвиля" - проект презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року. Започаткований Національним центром Олександра Довженка 2012 року, він щороку представляє у всеукраїнському прокаті найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях. 

Фото: infomist.ck.ua

Відео: Dovzhenko Centre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-