Підсумки бібліотечного проекту Мінкультури підіб'ють в Укрінформі

Підсумки бібліотечного проекту Мінкультури підіб'ють в Укрінформі

Укрінформ
Підсумки проекту для бібліотек з популяризації читання серед підлітків, започаткованого Мінкультом, підіб'ють у вівторок в Укрінформі.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

"7 серпня, у вівторок, о 12:00  в  інформаційному агентстві "Укрінформ" відбудеться прес-конференція з нагоди підбиття  підсумків  пілотного проекту - циклу семінарів для працівників бібліотек для дітей та юнацтва "Орієнтири молоді в літературі: класики і сучасники", - ідеться в повідомленні. 

Як повідомляється, семінари відбулися у шести містах України -  Миколаєві (на базі Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва), Херсоні (на базі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова), Дніпрі (на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для юнацтва ім. М. Свєтлова), Запоріжжі (на базі Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва), Львові (на базі Львівської обласної бібліотеки для юнацтва) та Ужгороді (на базі Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та молоді).

У межах семінарів розглядалися нові підходи в роботі закладів з популяризації літератури та читання серед молоді: бібліотека має стати чутливим  модератором у спілкуванні авторів та читачів, налагоджуючи комунікації та задовольняючи читацький попит; знайомити з літературними новинками і тенденціями. Окрім низки тренінгів та дискусії, відбулися творчі зустрічі з молодими українськими письменниками, презентації книжкових новинок.

Читайте також: Гарвард зберігає унікальну колекцію українських першодруків

Цикл семінарів під назвою "Орієнтири молоді в літературі: класики і сучасники" започаткований Міністерством культури спільно з Українським центром культурних досліджень та Державною бібліотекою України для юнацтва  з метою налагодження системної роботи з бібліотечними закладами, спрямованої на залучення підліткової аудиторії до читання та ознайомлення з творами сучасних українських письменників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-