У семи прикордонних містах України пройде музичний фестиваль

У семи прикордонних містах України пройде музичний фестиваль "Твоя Країна fest"

Фото
Укрінформ
Міністерство інформаційної політики презентувало проведення у серпні-вересні у 7 містах України фестивалю "Твоя Країна fest".

Програма і склад фестивалю були представлені в Укрінформі. 

«Міністерство інформаційної політики України на виконання указу Президента про підтримку української мови ініціювало і запускає великий проект. Це українська музика в невеликих містах України», - наголосив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко. 

У фестивалі візьмуть участь популярні українські виконавці - Фома та гурт «Мандри», «Тартак», «Антитіла», «Без Обмежень», Марія Бурмака, Gypsy Lyre, Іванка Червінська та GrozovSka Band.

МІП презентувало фестиваль "Твоя Країна fest" / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Зазначається, що головна мета фестивалю - об'єднання шляхом культурної комунікації територіальних громад, різновікової та різнонаціональної аудиторії прикордонних та віддалених міст України, а також міст, що розташовані близько до зони ООС.

За словами лідеру гурту "Мандри" Сергія Фоменко (відомий як Фома - ред. ), основною ідеєю фестивалю стало наближення невеликих прикордонних міст і містечок до якісної україномовної музики і популярних українських виконавців.

«Шляхом культурною комунікації ми можемо об'єднувати  людей навколо української ідеї, навколо української мови, навколо української культури», - наголосив фронтмен «Мандрів».

Він зазначив, що склад учасників фестивалю у кожному місті буде різнитися через концертні графіки артистів.

Фестиваль проходитиме у 7 містах: Ізмаїл (Одеська обл.), Генічеську (Херсонська обл.), Маріуполь (Донецька обл.), Конотоп (Сумська обл.), Мукачево (Закарпатської обл.), Сарни (Рівненська обл), Новоселиця (Чернівецької обл.). 

За словами народної артистки України Марії Бурмаки, такий підбір міст проведення фестивалю демонструє принцип децентралізації. 

Читайте також: Мінінформ запустив проект з медіаграмотності для підлітків

«Такі невеликі міста можуть стати в цей момент центром, аби люди приїхали туди», - підкреслила співачка, наголосивши на важливості проведення таких культурних подій в прикордонних містечках.

Лідер українського гурту «Тартак» Сашко Положинський наголосив на аполітичності фестивалю, незважаючи на держпідтримку в його проведенні. 

«Приємно мати можливість, завдяки такому фестивалю, нарешті, за 25 років активної концертної діяльності вперше виступити в таких містах, як, наприклад, Генічеськ або Ізмаїл, - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-