На “Лесині джерела” до Новограда-Волинського приїдуть гості з-за кордону

На “Лесині джерела” до Новограда-Волинського приїдуть гості з-за кордону

Укрінформ
На батьківщині Лесі України, у місті Новограді-Волинському Житомирської області, 27-29 липня триватиме Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».

Захід збере чимало гостей не тільки з України, а й з-за кордону, розповіла кореспонденту Укрінформу начальник відділу культури і туризму Новоград-Волинської міської ради Лариса Заєць.

«Міжнародне свято «Лесині джерела» у нас класичне. Це захід, який поєднує літературу і мистецтва, тому в програмі є літературні читання, конкурси поетичного слова та автентичного співу «Животоки». Наша мета – популяризувати творчість Лесі Українки. Цього року на свято приїдуть гості з міст-побратимів Новограда-Волинського із Польщі, Білорусі та Грузії», - повідомила Заєць.

Свято розпочнеться у п’ятницю, 27 липня, о 10.00 з екскурсій літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки, музеєм родини Косачів та краєзнавчим музеєм. Всі охочі зможуть оглянути експозиції музеїв о тій самій порі і в наступні два дні.

Офіційне відкриття заплановане на 12.00. Гості також зможуть подивитися виставку «Льонарство Звягільщини кінця ХІХ – початку ХХ століття», виставку ретро-фотографій «Кременець та Почаїв очима Лесі Українки» і відвідати ярмарок народних умільців.

У перший день відбудеться вручення обласної премії імені Лесі Українки, презентація книги «Михайло Косач» та літературно-музичний вечір «Життя і творчість великої Українки».

У суботу, 28 липня, об 11.00 розпочнеться Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», а о 12.00 – конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки. У програмі також будуть свято української народної пісні, свято поліської вишиванки, а о 20.00 на площі Лесі Українки виступить гурт «Брати Станіслава».

Читайте також: Твори Лесі Українки переклали узбецькою мовою

На 8.00 неділі, 29 липня, у храмах міста заплановані молебні «За Україну, Новоград і мир». Далі триватимуть виставки, ярмарки, концерти місцевих виконавців «Тут Леся сіяла пісні» та муніципального духового оркестру. Свято завершиться переглядом фільму під відкритим небом на території фортеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-