Дипустановам передали фотолітописи про становлення української державності

Дипустановам передали фотолітописи про становлення української державності

Фото
Укрінформ
МЗС отримало від Всеукраїнської правозахисної організації “Меморіал” 50 комплектів книг та фотолітописів про знакові події у становленні української державності, які надалі будуть передані з закордонні дипустанови.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

“24 липня 2018 року представники Всеукраїнської правозахисної організації "Меморіал" імені Василя Стуса Юрій Баланюк та Ігор Якубовський передали МЗС України 50 комплектів книг та фотолітописів, у яких висвітлено знакові події у становленні української державності”, - йдеться у повідомленні.

Як розповів заступник голови правління “Меморіалу” Юрій Баланюк, у ці комплекти підібрані найкращі літописи Української держави.

“Завдяки сучасним історичним дослідженням, якісним світлинам, цікавій подачі інформації українці за кордоном та їхні друзі дізнаються про знакові події нашої країни. Дуже важливо розповідати світові про нашу історію, ми маємо поширювати свою точку зору, щоб це не робили замість нас”, - підкреслив він.

За словами державного секретаря МЗС Андрія Зайця, отримані книги будуть передані в українські дипломатичні установи за кордоном для поширення серед громади та міжнародних партнерів.

Читайте також: У День Незалежності українці по всьому світу одночасно молитимуться за Україну

У МЗС уточнили, що кожен комплект містить 4 книги. Серед них: унікальний фотолітопис про Українську революцію 1917-1921 років; книга англійською мовою “Уряди України: на шляху відновлення та утвердження державності”; фотолітопис англійською мовою “Біловезька угода. 8 грудня 1991 року. Точка неповернення”; фотолітопис "Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених", присвячений 25-й річниці незалежності України та висвітлює події сучасної української державності.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-