24 липня: народний календар і астровісник

24 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні рівноапостольної княгині Ольги; що робить Сонце в секторі Лева і чого чекати від ретроградного Меркурія. 

Нині свято всіх Ольг, адже Церква цього дня вшановує рівноапостольну Ольгу, в святому хрещенні Олену, княгиню Київську, бабцю Володимира Великого, хрестителя Русі. Ольга була, безумовно, постаттю визначною: їй, жінці, в ті далекі часи вдалося те, що не вдавалося багатьом чоловікам – тривалий час залишатися при владі й померти власною смертю в пристойному віці. Секрет такої політичної успішності крився не тільки в сприятливих обставинах, але й у досить сильному характері цієї жінки, яка не боялася робити сміливі самостійні публічні вчинки. Добрі чи погані – то вже інше питання. Літописи називають її хитрою, а сучасні дослідники – мудрою і далекоглядною правителькою. Православна церква ще у домонгольські часи долучила Ольгу до сонму святих (хоча офіційна канонізація навряд чи відбулася). Місце і дата народження княгині Ольги достеменно невідомі. Меткі росіяни давно «привласнили» цю визначну особу, так само, як і багатьох інших, назвавши її «вєлікой княгінєй Русской» і вмонтувавши в історію разом з Петром І, Катериною ІІ, Леніним і Сталіним. Одним із головних аргументів є той, що начебто Ольга народилася під Псковом. Але чи й дійсно це так – невідомо. На сьогодні існують декілька версій походження княгині, але сталої нема.

З іменинами вітайте Ольгу.

Сьогодні 11-12 місячна доба. Сонце зовсім нещодавно увійшло в знак своєї сили – сектор Лева. В середині тижня Меркурій, що рухається нині теж по знакові Лева – розпочне свій ретроградний рух. Це означає, що трохи ускладняться комунікаційні процеси. Порозумітися стане важче, кожен прагнутиме довести своє й намагатиметься, щоб слухали лише його. Тож зважте на цей фактор. Втім, період ретроградного Меркурія досить удалий для тих справ, угод і домовленостей, які раніше, з тих чи інших причин не вдалися або були відкладені. Ця друга спроба може видатись досить вдалою. Не забуваймо також і про повне Місячне затемнення, яке відбудеться в ніч з 27 на 28 липня. А ще, 31 липня Марс наблизиться до Землі на максимально близьку відстань. Подібне трапляється раз на 15-17 років.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1906 – +9,4, а найтеплішим у 1910, 1960 –  +34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-