В Америці запускають виробництво нових ліків від малярії

В Америці запускають виробництво нових ліків від малярії

Укрінформ
У США схвалили виробництво нового засобу від малярії вперше за останні 60 років. Ліки успішно пройшли тестування на всіх рівнях.

Використання препарату під назвою Tafenoquine остаточно ухвалило Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, повідомляє BBC.

Так звана триденна малярія - найбільш поширена форма захворювання в Африці на південь від Сахари. Відсоток смертності від цієї хвороби там дуже високий. Найчастіше інфікуються діти до 12 років. Боротися з цією формою захворювання особливо важко, тому що її збудник (plasmodium vivax) може зберігатися в печінці людини роками і проявлятись багаторазово через певні проміжки часу.

Щороку в світі  8,5 млн людей хворіють на триденну малярію. Нові ліки призначені саме для її лікування.Дія Tafenoquine спрямована на виведення з з організму паразита.

Читайте також: У колоніях ввели обстеження та лікування гепатиту С у ВІЛ-інфікованих

FDA заявляє, що Tafenoquine вельми ефективний, проте у нього є низка побічних ефектів. Зокрема, препарат може викликати сильну анемію. Також Tafenoquine не рекомендується вживати людям з психічними розладами. Попри це фахівці оптимістично оцінюють перспективи нового препарата, на їхню думку, це найбільш вражаючий прорив у лікуванні малярії за останні 60 років.

У світі вже існує препарат Primaquine, який використовують для очищення печінки від збудників малярії, але для досягнення ефекту його треба приймати протягом 14 днів, тоді як у випадку нових ліків достатньо однієї дози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-